Waarom een sterke Amerikaanse dollar slecht nieuws is voor beleggers

Amerikaanse dollar beleggen

Naast hogere inflatie wereldwijd, lijden de winstgevendheid van bedrijven wanneer goederen duurder worden op een moment waarop de valuta van andere landen zwakker is tegenover de Amerikaanse dollar.

Sterke dollar met negatieve gevolgen

Een sterk Amerikaanse dollar kan op korte termijn voordelig lijken voor beleggers, omdat het de waarde van hun investeringen in het buitenland verhoogt. Echter, op de lange termijn kan een sterke dollar negatieve gevolgen hebben voor de winstgevendheid van bedrijven. Dit komt omdat bedrijven die hun producten exporteren naar andere landen, het moeilijker hebben om hun producten te verkopen als de waarde van de dollar stijgt. Dit komt omdat de producten dan duurder worden in die andere landen, waardoor de vraag naar deze producten afneemt.

Hogere inflatie

Daarnaast kan een sterk dollar ook leiden tot hogere inflatie wereldwijd, omdat goederen die vanuit de VS worden geïmporteerd, duurder worden. Dit kan leiden tot een afname van de consumptie en een tragere economische groei.

In het algemeen is een sterk dollar dus slecht nieuws voor beleggers, omdat het de winstgevendheid van bedrijven kan aantasten en de economische groei kan vertragen. Beleggers moeten hier rekening mee houden bij het maken van investeringsbeslissingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.